Het is altijd fijn om – zelfs naast een vast inkomen – wat extra geld te verdienen. Maar ja, hoe doe je dat? Misschien heb je wel het idee dat het veel werk is, eerst geld kost en risicovol is. Op Onlinegeldverdienhulp.nl willen we je laten zien dat er heel veel manieren zijn om wat extra inkomsten te genereren. Ik ben al jaren bezig met het kijken naar mogelijkheden om online geld te verdienen en heb de 5 beste manieren hieronder voor je op een rijtje gezet. Lees het rustig door en bekijk welke opties het beste bij jou wensen en situatie past

1. ARTIKELEN SCHRIJVEN

Het schrijven van artikelen kan een leuke manier zijn om wat extra geld te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan recepten, reisverslagen of informatieve artikelen over dingen die je interesseren. De enige voorwaarde is dat je teksten uniek en zelfgeschreven zijn. Maar dat betekent niet dat je andere artikelen niet als bron mag gebruiken. Je moet minimaal 18 jaar zijn.

Organisatie: InfoNu.nl
Waar: Online.
Tijdsduur: Ligt aan de complexiteit en lengte van je artikel.
Vergoeding:  Gemiddeld brengt één artikel elke maand 50 cent tot een paar euro op.
Extra actie: Om te kunnen verdienen, moet je je aanmelden bij Google Adsense en je unieke Adsense-code toevoegen aan je account op de artikel-verzamelsite. 
Aanmelden:
Schrijf je gratis in.

2. MYSTERYSHOPPING

Hoewel mysteryshopping niet altijd online gebeurt, is het een mooie manier om extra geld te verdienen. Als Mystery Shopper ben je een freelancer die undercover winkels, restaurants enz. onderzoekt. Je geeft bedrijven feedback over functioneren, uiterlijk en presentatie, personeel, professionaliteit en procedures. Hieronder twee organisaties met goede verdiensten.

Organisatie: Mysteryshoppen
Vergoeding: Tussen de 10 euro en 30 euro per opdracht + vergoeding aankoop + reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer.
Uitbetaling: Als je een onderzoek hebt gedaan, moet je zelf online jouw declaratie invoeren. Bij een project staat altijd aangegeven wat de vergoeding voor het onderzoek is, ook staat hierbij altijd de reiskostenvergoeding vermeld. Reken vier tot zes weken voor de betaling.
Aanmelden: Schrijf je gratis in.

Organisatie: Multi-Value
Vergoeding: Tussen de 10 euro en 35 euro per opdracht + eventueel vergoeding aankoop en reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer.
Uitbetaling: Als je een onderzoek hebt gedaan, ontvang je na vier tot zes weken je geld.
Aanmelden: Schrijf je gratis in.

3. OPPASSEN

Ben je gek op dieren of kinderen, dan is oppassen echt iets voor jou. Je kunt er een hele leuke bijverdienste aan overhouden. Voor oppassen op dieren (met name honden) is  Petbnb hiervoor de beste website. Voor het oppassen op kinderen zijn veel verschillende website te vinden, maar noemen er twee; de grootste Oudermatch maar daar betaal je voor, en de gratis website Oppas Madelief.

Organisatie: Petbnb
Vergoeding: Je bepaalt je prijs zelf. Gemiddeld is het tussen de 12 en 15 euro voor een nacht. Als je succesvoller bent, kan dat oplopen tot 25-30 euro per nacht.
Kosten: Jezelf presenteren als hondenoppas op Petbnb is gratis. Petbnb brengt voor elke match (nog) geen servicekosten in rekening.
Uitbetaling: Oppassen krijgen betaald op de eerste werkdag na het oppassen.  Problemen rondom betalingen worden hierdoor voorkomen. De uitserste betaaldatum voor baasjes is dag voorafgaand aan het oppassen.  Een baasje betaalt de oppaskosten na een succesvol verlopen kennismaking. Is de kennismaking geen succes dan betaalt het baasje uiteraard niets.
Aanmelden: Schrijf je gratis in.

Organisatie: OuderMatch
Vergoeding: Normale vergoedingen voor oppassers zijn €4,00 tot €8,00 per uur, maar dat is ook altijd afhankelijk van je leeftijd. (Oudere oppassers verdienen meer.)
Kosten: Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je berichten van anderen gratis inzien en gratis beantwoorden. Heb je een match gevonden en wil je zelf berichten naar anderen sturen? Dan kun je een betaald premiumabonnement afsluiten.
Uitbetaling: Je krijgt na het oppassen meteen cash betaald of in overleg (als je bv vaker oppast) op een andere manier.
Aanmelden: Schrijf je gratis in.

Organisatie: Oppas Madelief
Vergoeding: Als oppas ontvang je tussen de 4 en 10 euro per uur. Als je oppast, terwijl de kinderen slapen geldt het avondtarief en dat is 2 euro per uur minder.
Kosten: Het gebruik van alle functionaliteiten van de website is gratis en vrijblijvend.
Uitbetaling: Je krijgt meteen betaalt als je klaar bent met oppassen. Dat kan via contact betalen of via online bankieren, zodat het geld op je rekening wordt overgemaakt.
Aanmelden: Schrijf je gratis in.

4. WEBCAMMEN
Deze manier van extra geld verdienen is misschien wat minder gangbaar, maar wellicht is het iets voor je. Webcammen start altijd in een grote chatbox met meerdere mensen. Daar kun je gratis chatten met bezoekers. Meestal zijn ze op zoek naar iemand om privé een webcamsessie mee te starten. Je verdient dus geld door bezoekers te verleiden tot zo’n webcamsessie. Als er meerdere mensen meekijken, verdien je extra voor een sessie.

Organisatie: IsLive
Vergoeding: Je ontvangt 0,18 cent per bezoeker, per minuut. Dat lijkt weinig, maar de verdiensten kunnen aardig oplopen omdat je vaak meerdere bezoekers tegelijk hebt.
Kosten: Geen.
Uitbetaling: Je krijgt drie keer per maand uitbetaald.
Aanmelden: Meld je gratis aan.

5. PARANORMAAL COACH
Dit is natuurlijk alleen van toepassing als je helderziende gaven hebt. Maar als dat zo is, zijn er diverse websites waarop je daarmee geld kunt verdienen. Als je je aanmeldt, wordt je eerst getest. Slaag je daarvoor, dan kun je aan de slag. Meestal ben je vrij zelf te bepalen wanneer en hoeveel je werkt. Hierbij enkele mogelijkheden:

Organisatie: Puur Medium
Vergoeding: Er is geen indicatie bekend. Zelf zeggen ze: Goede (bij)verdiensten/hoge uitbetaling.
Uitbetaling: Onbekend.
Aanmelden: Meld je gratis aan.

Organisatie: Paravisie Spirituele Hulplijn
Vergoeding: Je ontvangt 0,18 cent per bezoeker, per minuut. Dat lijkt weinig, maar de verdiensten kunnen aardig oplopen omdat je vaak meerdere bezoekers tegelijk hebt.
Kosten: Geen.
Uitbetaling: Wanneer je maar wilt! Je kunt via de persoonlijke instellingen een uitbetaling aanvragen vanaf € 20.
Aanmelden: Meld je gratis aan.